Welkom bij Paul's Karpersite

Paul

Twee weken met Werner naar FrankrijkHet was weer zover "naar Frankrijk vissen op karper bij Mick baldry"
Aanhanger volgeladen dit keer die van ons - we hebben een eigen aanhanger om te vissen en onze nu reeds gigantische hoeveelheid spullen mee te nemen- de weken van voorbereidingen zijn achter de rug nu gaat het echt gebeuren dacht ik nog in de auto toen we mijn wijk uitreden uitgezwaait door vrouw en hondje Dosha ook Trudie en Patje "vrouw en zoon van Werner" en Bob zwaaiden ons uit en wensten ons succes.
Succes hadden we dat nodig?? eerdere visvakanties hebben we goed gevangen en verschillende PB werden verbetert dus de verwachtingen waren hoog.

Rustig gereden -met de volle aanhanger wel zo veilig!!- kilometers achter ons latend waren we al de karpers aan het drillen in Parijs een vervelende hachelijke situatie meegemaakt -die Fransen rijden daar als gekken zijn we weer achtergekomen- bij Mick aangekomen rond 07.00 uur die lag nog in zijn mandje en werdt door ons gewekt "hello Mick good morning..."

Onze favoriete stek was vrij dus een gelukje moest er niet aan denken om in "het bos" te gaan zitten in de modder bah.
Aanhanger naar de stek gereden daar had Mick speciaal een kogel op zijn grasmaaier laten maken...prima, spullen uitgepakt en opgezet daarna de rodpod en hengels opgetuigt voerboten (had er weer 2 meegenomen) getest en onze lijnen en voer gedropt op de hotspots.

Het eerste bakje koffie was zo gemaakt en smaakte naar meer eindelijk alles op z'n plek en opgesteld nu voelde je de vermoeidheid van de lange reis en de oogje begonnen al aardig te prikken.

Al snel de kortebox opgezocht het was 25 graden heerlijk warm weer om de vakantie mee te beginnen,hierdoor waren er diverse reptielen te bewonderen hagedissen en ringslangen in grote getale gezien. Tja de kortebox die we al vroeg in de avond moesten vervangen voor een lange dikke en een extra fleece vest, temperatuur daalde snel naar 4-5 graden in de nacht.
We hebben meteen vis gevangen had er 2 binnen een half uur dus dat zat wel goed waren de voorbereidingen niet voor niets geweest, mooie sterke vissen die volgens een vast ritueel "verwerkt" werden.

 

We scheppen de vis met het landingsnet voor elkaar wegen doen we ook samen nemen een paar mooie kiekjes en laten na verwondering hoe mooi de vis wel niet is deze met de weight-sling weer in zijn element glijden.
De rig kontroleren opnieuw beazen uitvaren met wat extra voer dan het gewicht en karpersoort noteren in het boekje voor later bij de foto's en even napraten.
De zonnebaarsjes zijn hier talrijk en de karpers laten zich springend zien alsof ze zeggen willen "hier zijn we..."

Dat beloofd wat voor de nacht, in de nacht vang ik een 20 pond spiegel.
Verder heb ik er 3 gelost waarvan een net voor mijn landingsnet natuurlijk zijn de geloste altijd de grootste.
De truuk dit jaar is veel aanbeten in de avond op de dag is het erg rustig een sneeuwman presentatie doet het hem een rig met een dubbele popup boilie in de kleur geel en pineeapple smaakje. Verder zullen we de mais rigs niet vergeten.

Mick is druk!!! Zo op de dag als het 25 graden is wordt er geen vis gevangen tijd om te genieten van de flora en fauna, maar ook tijd om te zien wat er allemaal gebeurt rondom de oevers.
Zo zien we dat Mick een druk baasje is druk met van alles en nog wat vooral met het vissen...nee niet op karper maar op poisson chat -een plaag op zijn water..en in heel Frankrijk- bezig met fuikjes plaatsen/legen zowel aan de oever als met een roeibootje op het water.
Hallibut pallets als lokaas in de fuikjes moeten het doen, de gevangen meervalletjes -reeds duizenden- worden vernietigd in het bos, op verzoek van mij zal hij ze eerst in de vriezer leggen zodat ze "inslapen en dan sterven beter dan een lange verstikkingsdood in het bos" Mick weet dat het onbegonnen werk is want jaarlijks komen er tigduizenden bij.
Meervalletjes zijn een plaag op een water waar tegen betaling wordt gevist, deze eten namelijk alles weg tevens eten ze je rig zowat kaal en wie wil er nu vissen met het idee dat je zonder aas vist, ook mijn aas moest regelmatig worden vernieuwd.

"Put the kettle on" lekker een bakje koffie.
De hele dag mooi weer geweest lekker zonnig net als gisteren overdag geen aanbeten.
Eerste aanbeet 17.30 tijdens het eten natuurlijk en toen onze waterketeltje op het vuur stond voor de koffie weer een aanbeet en wat staat er op het vuur....het waterketeltje.
Spiegel 26 pond erg sterk en mooi getekend prachtige grote schubben, zal deze nacht een kopie worden als de vorige waar aanbeten elkaar opvolgden?? helaas heb ik die vorige nacht menig karper verspeeld, zal de vermoeidheid zijn geweest.
deze nacht ben ik scherp mede door deze 26 pond spiegel "Put the kettle on"

Weersverandering dus vangstvermindering:
Aan het eind van de eerste week waarin we goed hebben gevangen alleen de koude nachten braken ons op, veranderde het weer dikke bewolking en bijbehorende wind stak op de temperatuur zakte naar 7 graden en regen en storm was voor de volgende dagen voorspeld.
Wat de vangsten betrof nix nada noppa geen aanbeten meer, de karper was duidelijk van slag wij trouwens ook nachten wakker liggen in je klamme slaapzak luisterend naar de harde wind en regen.
Menigmaal rennen naar het toilet door de kou op je lijf is ook geen pretje.
Gelukkig is alles blijven staan en heel gebleven, en uiteindelijk is de karper weer gaan eten. Door nood (uitblijven van de vangsten) zijn we een penhengeltje bij Mick gaan lenen om te kijken of we een "paar" meervalletjes konden vangen en dat hebben we geweten.We hebben zeker 8 kilo van deze allesetertjes gevangen zo'n 120 stuks zachte mais, brood, ham ze eten echt alles iedere inworp was wel een visje over een plaag gesproken.
Dit wetende was het onzin om met boilies en mijn niet te versmaden voerballen waarin verkruimelde boilies, pallets en losse voerbestandelen waren verwerkt te voeren zelfs boilies als aas hebben we gemeden.

Harde mais was het remedie tegen deze rovertjes maar hebben we daarvan dan wel genoeg???
Oke hengels binnendraaien en naar een winkel gereden 10 kilo kippemais gekocht, een grote pan bij Mick geleend en 10 kilo in de week gezet, dit na anderhalve dag weken gekookt en op het moment dat de meegenomen mais bijna op was hadden we zeker 18 kilo verse.

Alle rigs waren nu doordat we harde mais gebruikten bestand tegen de meervalletjes en karper werd er weer gevangen, mooie vissen kwamen er op de kant zowel overdag als 's nachts Werner wist zijn PB menigmaal (3x) te verbeteren "gefeliciteerd nog" mijn zwaarste vis woog 28 pond een mooie sterke vis waarmee ik toch wel even bezig ben geweest.

Aan alles komt een eind ook aan deze twee weken vissen in Frankrijk op de weersverandering halverwege na een prima vakantie geweest, veel vooral mooie vissen gevangen en weer veel gelachen.
Met droog weer op kunnen ruimen en na een vermoeiende reis weer thuis gekomen.

Hiermee zal ik het een jaar mee moeten doen.
Volgend jaar die 40 pond spiegel die moet dan maar een jaartje wachten.

Groet p-carp

Dit is wat Mick over onze laatste week schreef op zijn website:

This week has seen a dramatic change in the weather. it has turned very cold and wet. the water temperature has dropped from 17° to about 14° in 3 days and there is no change in the weather forecast for over a week. Consequently the fishing has slowed right down with Paul and werner landing another 18 fish giving them a total of 46 fish for their 2 weeks with Werner breaking his PB 3 times, the biggest being a stunning 35lb mirror and Paul`s biggest was 31lbs.

Jerome arrived on Saturday with his non-fishing father Albert and the sun did shine for a couple of hours but the rain soon started again, luckily they had their bivvies up and were fishing in "The Steps".
Jerome fished "The Steps during the nights and "The Shallows" during the days. Jerome landed about 12 fish for the week with the biggest
only 24lbs but under the circumstances did ok. jerome used a variety of boillies from KGB plus some other Hi Vis popups.


<< Augustus >>
Ma Di Wo Do Fr Za Zo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Website geschikt voor:


Klik hier voor een PB.


Copyright © Paul Lamandassa 2007-2020 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de | Login