Welkom bij Paul's Karpersite

Paul

Twee weken met Werner naar FrankrijkHet was weer zover twee weken vissen op karper in Frankrijk met Werner.
Weken van voorbereidingen gingen vooraf “wat gaat er mee en wat moet er nog komen” materialen gecontroleerd en rigboxen aangevuld. We zijn op 22 april vanuit Maarssenbroek vertrokken met een “weer” erg volle aanhanger die maar net gesloten kon worden, gelukkig heeft Werner een nieuwe “hoge” auto waarin ook de nodige spullen in gestouwd kon worden.
De rit was lang en vermoeiend de voorgenomen uurtjes slaap voor vertrek hadden niets uitgemaakt en met prikkende oogjes lieten we ons door de navigatie door Parijs voeren.

Bij Mick “Carpheaven” aangekomen werden we verwelkomt met een slappe bak koffie, die Engelsen kunnen ook geen koffie maken daar zijn we nu wel achter gekomen na al die jaren. We moesten nog wel wachten op de andere “gasten” voor we naar onze favoriete stek konden “ The corner en de North bank” De aanhanger mocht weer op de stek en het uitpakken kon beginnen.
Man wat neem je toch allemaal mee het leek wel de vrijmarkt “wie maak me los….”
Nadat alles was opgesteld was het tijd voor een echte bak koffie en konden we vanuit een luie stoel het water waar we twee weken zullen verblijven overzien.
Het zag er weer prachtig uit en de karper was erg actief dus dat beloofd wat.
Les een Engelse visser die aan de overkant zijn bivvy had opgesteld konden we maar net zien, verder waren er geen andere vissers. De twee Hollanders die er ook zouden zijn hadden zich een week vergist en dat liep bijna uit op een drama. Besloten werd dat ze een week later zouden komen “dat zou dan een drukke week worden met 7 vissers”

De eerste vis is altijd erg apart. Onwennig sta je daar met een kromme hengel in je hand en denkt een seconde “en nu?” maar dan is er het besef en sta je als een volleerd “carpcrack” je vis te drillen en als dat in Werners geval meteen een prachtige spiegelkarper van 33 pond “weer zijn PB verbroken” is …geweldig!!

De gemaakte onderlijnen “rigs” hebben het prima gedaan de gehaakte karpers waren voornamelijk in de onderlip gehaakt, een teken dat het draai systeem van de haak prima werkt. De eerste dagen hebben we veel vis gevangen en de ene nog mooier dan de andere, maar toen kwam de eerste “kink in de kabel” slecht weer een onweersbui van een paar uur waarbij er zelfs hagel uit de hemel kwam heeft de buiten temperatuur en de water temperatuur drastisch doen zakken waardoor het erg moeilijk werd om nog vis te vangen.
Het duurde dan ook zeker twee dagen dat de karper daar aan gewend was en er weer een aanbeet kwam, voor ons erg frustrerend, doen we iets verkeerd? voeren we niet genoeg? hebben we last van poisson-chat?? er speelde van alles door onze hoofden.

We voerden voornamelijk met gekookte mais waar we een ton met 18 kilo van bij ons hadden. Dit hebben we nog later aangevuld met verse die we aan de waterkant hebben klaargemaakt. Mick heeft een “kookketel” die we mochten gebruiken en mais hebben we gekocht bij de “Bricorama” een soort tuincentrum die ook diervoeders verkoopt. Onze eerder ervaringen op dit water heeft ons doen besluiten om met harde mais op een hair te vissen. Boilies werden door kleine monsters ‘Poisson–chat’ aangevallen die een plaag zijn in de meeste Franse wateren. Mick heeft het gevecht tegen deze monsters opgegeven lijkt het, het is ook onbegonnen werk lijkt me, bij aankomst krijg je een meter transparante krimpkous om je boilies te voorzien van een gedeeltelijke bescherming tegen Poisson-chat maar…je voerboilies dan???
Nee harde mais moest het doen en dat deed het, twee van plastiek en twee gekookte krijg je een popup-string die mooi in balans op de bodem staat.

De eerste week vloog om en het was tijd voor Les om naar Great Brittain terug te gaan en op deze dag zouden ook de nieuwe gasten arriveren, vanuit onze luie stoelen zouden we alles mooi kunnen volgen…maar…de tweede “kink in de kabel” doordat het er erg onrustig was door het gaan en komen van nieuwe vissers met de bijbehorende verplaatsing van materialen met de “grasmaaier” van Mick zijn de karpers een veilige plek gaan zoeken “weg van de aasplekken” dus geen vis meer.
Het duurde tot zondag avond dat we weer een aanbeet op onze mais-stringers kregen.
Verder waren de drie nieuwe vissers “Hollanders” die aan de overkant hun plek hadden geen ervaren karpervissers wat aan het lawaai en onnodige handelingen te merken was.
Blij zijn we met onze voerboten “Smartboat” die in vergelijking met die van onze overburen die gehuurd was erg stil zijn, een voetboot met jetstream aandrijving heeft ook de karpers verjaagt dus derde “kink in de kabel”

Maar we zouden geen goede karpervissers zijn als we daar niet van bovenop zouden komen. We begonnen weer te vangen en de karpers werden lijkt het steeds mooier.
Werner mocht een schubkarper vangen die wel zo mooi was dat ik jaloers op zijn vangst was, op een groot meer met hoofdzakelijk spiegelkarpers een schub vangen als die daar op de mat lag met deze omvang en schoonheid is “kicken”daar hebben we dan ook meerder foto’s van gemaakt.In de tweede week zijn ook de matchhengels tevoorschijn gehaald om een paar Poisson-chat ’s voor Mick uit het meer te vangen nou dat hebben we geweten …
We hebben een leefnet “Keepnet” bij Mick opgehaald om ze eventueel in te bewaren die al na een aantal uurtje door ons tweeën niet meer uit het water was te tillen.
Zelf hadden we nooit kunnen vermoeden dat er zoveel in zijn water zouden rondzwemmen. Uiteindelijke gewicht dat we na een paar uur per dag de laatste 3 dagen eruit hebben gevist is rond de …45 kilo…over plaag gesproken.
Tijdens het vissen op deze monsters hadden we de souderboxen van onze beetmelders natuurlijk mee zodat we elke aanbeet zouden horen, heb menigmaal een blanke Carl Lewis zien rennen naar zijn hengels die daar aangekomen als een renpaard stond te hijgen en naar lucht stond te happen met een kromme hengel in zijn hand..hahahaa

Hebben op twee dagen na prima weer gehad wel braken de koude nachten ons op nagenieten na een nachtelijke vangst was er niet bij je wilde zo snel mogelijk je warme slaapzak weer in.
Mijn nieuwe slaapzak heeft me lekker warm gehouden alleen ben ik er niet geheel ingekropen maar heb tussen de lagen gelegen vanwege de wel erge isolatie”lees erg warm”
Totaal hebben we 44 karpers gevangen waarvan twee van drieendertig pond.
Hier zullen we het weer een jaar mee moeten doen en wellicht gaan we volgend jaar weer naar Carpheaven om die ene monster boven de twintig kilo eens op de mat te krijgen en we dan losgaan op een flesje Sambuca die alweer ongeopend mijn rek is teruggeschoven.

Hier zijn mijn foto's te bewonderen.

Terugreis is voorspoedig verlopen auto werd rond vijf uur zaterdag voor mijn deur geparkeerd en na het uitladen van mijn spullen en een sterke bak koffie is Werner richting Zeewolde vertrokken voor het laatste stuk, denk dat hij de hele zaterdag lekker heeft geslapen na tien uur rijden.

PS....Zal nog even aan deze trip worden herinnerd in mijn huis door de meegebrachte Franse mieren (les fourmis).

Groet p-carp

<< Mei >>
Ma Di Wo Do Fr Za Zo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Website geschikt voor:


Klik hier voor een PB.


Copyright © Paul Lamandassa 2007-2021 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de | Login