Welkom bij Paul's Karpersite

Leuk Verhaal

Hoe een karpervisser een brasem vangtHet tentje stond onopvallend verstopt in de struiken, alleen als het bliksemde zag je een vage contour, want bliksemen deed het, en het regende met de overbekende bakken, dit, de visser in de tent compleet ontgaand.
Deze lag te slapen als een os, hij had tot diep in de nacht bij zijn elektronica gezeten in de stille hoop dat deze, met luid misbaar een aanbeet zouden verkondigen, helaas het had niet zo mogen zijn, lichtelijk ontgoocheld was hij maar in de slaapzak gekropen, en zich in de armen van morpheus geworpen.
Vaag werd de stumper gewekt door een geluid wat totaal niet in zijn droom thuis hoorde, een ietwat snerpende hoogst irritante piep, opeens viel het kwartje, zijn piepers waren stuk, of nee er was wat aan de lijn aan het trekken.
Vloekend over de verdomde rits die niet open wilde gaan wrikte hij zich uit de cocon, de rits compleet uit de slaapzak scheurende gooide hij zijn benen over de rand van de stretcher, slippers, waar lagen die pestdingen, je zag geen hand voor je reet in die donkere tent.
Dan maar zonder slippers, in de haast het verdomde geluid de nek om te draaien, spurtte hij naar de uitgang van het tentje, en passant het volkorenbrood vertrappelend wat bestemd was voor overdag, zijn voet genadeloos bezerend aan een stretcherpoot, hinkte hij naar buiten met de bezeerde voet in de hand.
Al hinkend, zette hij zijn andere voet in het tefal steelpannetje, waar hij die avond zijn krieltjes in gebakken had, en om het gras niet te verbranden, op een paar stenen had gezet, de overbekende stevigheid van dit soort pannen kennende, vouwde deze zich ook keurig om de andere voet.
Daar stond hij dan, een blauwe hoef, en ééntje met een pan erom gevouwen in de stromende regen, waarvan hij zich pas op dit moment bewust werd, gloeiende, gloeiende, eerst die hengel oppakken om van dat pest geluid af te zijn, met een geweldige hieuw trachtte hij de haak te zetten, wat uitmondde in een pracht van een vogelnest, weer vergeten de vrijloop uit te zetten! Totaal verkleumend met twee pijnlijke voeten en slaapoogjes, begon hij de knoop te ontwarren, wat in het donker niet echt meezat, eindelijk na een tijdje morrelen en trekken, was de knoop eruit, nu dan eens voelen wat er zo stronteigenwijs was geweest om hem al deze ellende te bezorgen.
Zonder al teveel inspanning wist hij de dader dichterbij te brengen, het scheelde toch wel als je 4 ponders gebruikte met een lijntje van 0.50.en een gebreidde voorslag met een terkkracht van 30 kilo,safe meneertje supersafe,geen gezeur meer met mosselbanken,en onderwaterobstakels,hiermee kon je scheuren.
Drijfnat en rillend, en nog steeds met zere poten, graaide hij naar het net dat hier toch hoorde te liggen, in het donker op de grond tastend vond hij de steel van het net, tenminste een gedeelte van de steel, in het pikkedonker was hij met zijn verfrommelde steelpan bovenop zijn netsteel gestapt, wat er niet op bestand was geweest.
Dan maar zonder net,verdomme,op een zere en een van steelpan voorziene voet scharrelde hij naar de oever om de vis er met de hand uit te halen,hier deed de tefal pan wat de reclame beloofde,glad meneer,glad als de pest,als een speer gleed hij het water in,luid verwensingen uitslaand graaide hij naar de veroorzaker van al deze malheur, een brasem.een godgodver slijmjurk, al deze ellende door een platte rochelpot.
Eenmaal de vis van de haak ontdaan te hebben, krabbelde hij weer de kant op, en hij herinnerde zich de befaamde uitspraak “ om te vissen hoef je niet gek te zijn, maar het helpt echt wel”.

<< December >>
Ma Di Wo Do Fr Za Zo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Website geschikt voor:


Klik hier voor een PB.


Copyright © Paul Lamandassa 2007-2023 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de | Login