Welkom bij Paul's Karpersite

Werner

Twee weken vakantie…… of toch niet??
Gaat de tijd toch snel he, voor je het weet is het weer Carpheaven-tijd. Voorbereiden, stille hoop dat alles mee kan, andere auto gekocht. Lekker hoger als mijn oude Nixan, die Opel Zafira. Bij de stalling de aanhanger gecontroleerd. Zoonlief heeft er een nieuwe lichtbalk onder gemaakt met LED-verlichting, dus beter gezien worden.
Eindelijk was het zo ver, inladen die handel, uitdragerij Werrie b.v. leek het wel. Nemen we nu echt elk jaar meer mee, of lijkt het maar zo!? In elk geval zullen we niet omkomen van de honger, heb voor een maand of 3 aan bikken gekocht…… En dan heb ik alleen mijn spullen nog maar ingeladen, dus op naar Paul. Met veel passen en meten zijn we zover, 21.00uur en gaannnnnnnnnnnn.
Heerlijk die cruise-control in die auto, relaxed richting France. TIP> Ga lekker ’s avonds en ’s nachts rijden, scheelt je een berg shit en ergernis, zeker in Frankrijk waar ze de rijbewijzen kado geven bij een stokbrood en een kuipje Paturain, wat een gestoorden zeg!
Zaterdag om ongeveer half 8 al in de buurt van Mickelodeon, maar eerst effe brood kopen bij de super-marché. Aangezien er een vriezer is, kunnen we voor een paar dagen meenemen. Eindelijk komen we aan bij Mick, blijkt die ineens nieuwe regels te hebben gemaakt, we moeten wachten op de rest van de vissers, i.v.m. de stekken-keuze. Lekker geregeld dus, NOTTTTT. Ben je er om 9 uur, kan je pas om effe half 1 naar je plek. Maar goed, tis perfect weer, dus als een speer alles uitpakken en neerzetten. De eerste dag geen aanbeet, zal wel met de herrie te maken hebben gehad die dag.
Yeehaaaaaaa, om mee te beginnen, 33 pond spiegel, gelijk me PB weer bijgesteld, en dat als eerste vis ( alles kan een mens gelukkig maken, lalalalalala). Vanaf die tijd gaan de vangsten ook lekker lopen, de volgend dag had ik al 4 vissen erbij, de rest van de week ging het ook goed, totaal hadden we 26 vissen samen.
Zaterdag de 30e, Les de Engelsman ging weg en er zouden 5 man komen. Allemaal hollanders, 2 gasten uit de buurt van me stadsie, en 3 uit ehhhhh 010 zullen we maar zeggen, hahaha. De 2 gassies gingen op het eiland vissen, want die wilden targetvissen, zoveel mogelijk vangen ( btw, tis ze gelukt ook , meer als 120 vissen hadden ze al voor wij weggingen). De andere 3 zaten aan de overkant bij ons. Klein puntje van kritiek > Teringherrie van hunzelf, teringherrie van die boot, aas op nog geen 15 meter van de mijne vandaan, tig keer aas verversen per dag… voor de rest ging het goed hoor. Nee, het zijn geen echte vissers, maar zijn nog jonge gassies, wie weet in de toekomst??
Ik moest dus van tactiek veranderen, en heb mijn beetjes naar het midden verplaatst, wat op 1 mei resulteerde in een mega-mooie-super-gave schubkarper van 26 pond, wat een beauty!! Was ook de enige die dag, de vis had duidelijk last van hun paai-gedrag en de herrie. Op de 3e van mei begon het weer een beetje te lopen, 3 vissen die dag.
Op Bevrijdingsdag kwam er zelfs weer een 32 spiegel op de mat, werd ik zelfs een minuutje stil van.
De laatste dag was alweer aangebroken, toch nog effe 3 vissen die dag. Super toch, samen 44 visjes, weer 2 meer als vorig jaar, en we moesten er harder voor knokken. Volgend jaar weer???

Groeten van Werner

<< Januari >>
Ma Di Wo Do Fr Za Zo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Website geschikt voor:


Klik hier voor een PB.


Copyright © Paul Lamandassa 2007-2021 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de | Login