Welkom bij Paul's Karpersite

Aasgedrag

 

Aasgedrag



Winter:
:: Het overgrote deel van de vissen zijn passief. Dikwijls vinden we ze statisch in de buurt van obstakels en bruggen of op diepere stukken van het water. Wateren met hogere temperaturen (door industrie of elektriciteitscentrales) en wateren waar de vis genoodzaakt is door scheepvaart te bewegen en dus voedsel verbrandt (kanalen) kunnen het hele jaar vis opleveren.
Voorjaar:
:: De dagen worden langer, de watertemperatuur stijgt, de karpers worden actiever en gaan weer meer azen. Zodra de temperatuur van het water constant boven de 10C blijft wordt de vraag naar voedsel groter. De karpers zijn nu goed vangbaar totdat de temperatuur blijft stijgen en we concurrentie krijgen van natuurlijk voedsel.
Zomer:
:: Zodra de temperatuur in de buurt van de 20C komt gaan de karpers over op het paaien. In deze tijd wordt het voedsel (door karpervissers aangeboden) grotendeels genegeerd.
Najaar:
:: De karpers gaan nu reserves aanleggen voor de winter. Dit is de periode waarin men de karper het makkelijkst aan de schubben krijgt. Op dagen van regen en sterke wind vooral vanuit het zuidwesten kan je flink scoren! Dit is in de periode september, oktober en november. Dit duurt tot de watertemperatuur weer daalt tot onder de 10C, de karpers gaan weer minder azen en worden weer passiever.


Luchtdruk:
:: Ook luchtdruk heeft een niet te verwaarlozen invloed op het aasgedrag van de karpers.
Hoge luchtdruk:
:: De kenmerken zijn een heldere hemel en weinig of geen wind. In de zomer kan dit snikhete dagen geven. In de winter daarentegen gaan koude dagen en vriesnachten met deze luchtdruk gepaard. Dit zijn niet de ideale omstandigheden.
Lage luchtdruk:
:: De kenmerken zijn bewolking, zuidwestenwind en regen. Deze omstandigheden zetten de karpers eerder aan tot azen. Een toename van het zuurstofgehalte in het water, waterturbulentie en minder licht zijn hier debet aan.

 





<< April >>
Ma Di Wo Do Fr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Website geschikt voor:


Klik hier voor een PB.


Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de | Login